Procrastination V - Noto
De overgang tussen nacht en dag op Noto.

Nieuw werk / New work @ Nieuwe expo / New expo

Procrastination V - Noto

In augustus wordt de 5de Procrastination voorgesteld op de groepstentoonstelling E.A.R.TH.W.O.RK.S. in de Marollen.

Procrastination V is gebaseerd op Noto in Sicilië. De omzetting van de barokke, honingkleurige gebouwen zorgen voor een verrassend resultaat waarbij meest symmetrie ook erg belangrijk is. Het nieuwe spaceship speelt ook met nacht en dag.

Noto geldt als een van de belangrijkste baroksteden van Italië en staat samen met de andere plaatsen van het Val di Noto op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Oorspronkelijk lag de stad enkele kilometers noordwestelijker, maar na de verwoestende aardbeving van 1693 is ze op de huidige plaats herbouwd. Rosario Gagliardi was de architect van het nieuwe geplande Noto. Typerend voor de laat-barokke gebouwen van Noto is het honingkleurige gesteente.(© Wikipedia)

E.A.R.T.H.WO.R.K.S

Griet Dupré (sculpturen), Hugo Demaegd (schilderkunst), Jan Puttevils (fotografie) en Vera Stoefs (keramiek) stellen de aarde centraal in de expo van hun recente werk. EARTHWORKS beschrijft de culturele en existentiële interactie van de mens met een aarde die niet langer in een passieve rol berust. Vier kunstenaars, vier facetten van een actuele thematiek die tegelijk boeiend en verrassend is.

Waar: centrum Freddy Thielemans, St. Gislainstraat 19 te 1000 Brussel

Wanneer: van 6 tot 21 augustus 2022 op zaterdag en zondag van 11u tot 17u.

Vernissage vrijdag 5 augustus om 18u.

Het centrum is gelegen naast de Berg van Barmhartigheid, het Brusselse pandjeshuis in het hart van de Marollen.